Cauza concedierii lui Hartley Sawyer din serialul The Flash

Actorul Hartley Sawyer, care l-a interpretat pe Ralph Dibny/Elongated Man în cele mai recente trei sezoane ale serialului The Flash, nu se va mai întoarce pe platourile de filmare pentru cel de-al şaptelea sezon al hitului postului The CW.

Motivul concedierii sale sunt comentariile rasiste şi misogine pe care actorul le-a făcut în trecut pe contul său de twitter, transmite cinemagia.ro.

The Hollywood Reporter a făcut anunţul concedierii actorului, o mişcare controversată a producătorilor, mai ales pentru că postările lui Sawyer datează din perioada 2012-2014, iar contul de twitter era deja şters când screenshot-uri cu aceste postări au început să circule pe internet, în contextul protestelor Black Lives Matter din ultimele săptămâni. Între timp, actorul a declarat că acele postări se doreau a fi amuzante, reacţie ce aminteşte şi de un scandal recent din România, cu un vlogger acum cercetat penal pentru instigările la viol din clipurile sale. 

Postul The CW şi producătorul executiv al serialului, Eric Wallace, au făcut următorul anunţ privind concedierea actorului: "Hartley Sawyer nu se va întoarce pentru sezonul şapte din The Flash. În ce priveşte postările sale de pe reţelele de socializare, nu tolerăm remarce ofensatoare, indiferent de rasa, etnia, originea naţională, sexul sau orientarea sexuală vizate. Astfel de remarce sunt în conflict cu valorile şi practicile noastre, care promovează un mediu de lucru sigur, incluziv şi productiv pentru angajaţii noştri".

The Flash este al doilea serial din aşa-numitul Arrowverse apărut pe micile ecrane americane. Personajul Ralph Dibny a apărut în poveste în sezonul patru, devenind repede un membru important în echipa condusă de The Flash (Grant Gustin).

source:Cinemagia.ro
0