Google a dezvoltat un sistem de inteligență artificială care poate crea muzică după o anumită descriere

Publicat: 4 februarie 2023

Există un nou sistem de inteligență artificială de la Google care poate genera muzică urmărind o descriere text. Gigantul din domeniul căutării și publicității a numit acest sistem „MusicLM”.

Într-o lucrare academică publicată la 26 ianuarie anul trecut, cercetătorii Google descriu MusicLM ca fiind „un model care generează muzică de înaltă fidelitate din descrieri de text, cum ar fi „o melodie de vioară liniștitoare susținută de un riff de chitară distorsionată”.

„Demonstrăm că MusicLM poate fi condiționat atât de text, cât și de o melodie, în sensul că poate transforma melodiile fluierate și fredonate în funcție de stilul descris în legenda unui text”, se arată în lucrare.

Totuși, nu vă așteptați ca MusicLM să fie disponibil pentru public în viitorul apropiat. Potrivit cercetătorilor de la Google, există preocupări legate de prejudecățile de programare care ar putea duce la erori tehnologice, la lipsa de reprezentare și la „potențiala însușire abuzivă a conținutului creativ”.

De fapt, în timpul unui experiment, cercetătorii Google au descoperit că aproximativ 1% din muzica generată de MusicLM a fost copiată direct din melodiile pe care a fost antrenată.

source:Afisha.md
0