Kim Kardashian își va îngheța conturile de Facebook și de Instagram

Kim Kardashian își va îngheța conturile de Facebook și de Instagram pentru a se alătura inițiativei #StopProfitForHate, o campanie ce militează împotriva dezinformării și a mesajelor care instigă la ură.

În plus, reprezintă un apel la adresa companiei Facebook, căreia îi cere să ia atitudine cu privire la conținutul care favorizează rasismul, violența și ura în mediul online, scrie elle.ro.

Kim Kardashian este a șaptea cea mai urmărită persoană din lume pe Instagram, contul său având la ora actuală 188 de milioane de urmăritori. Și contul de Facebook se bucură de o popularitate masivă, cu peste 30 de milioane de fani.

Iubesc faptul că mă pot conecta direct cu voi prin intermediul Instagram-ului și Facebook-ului, însă nu pot să tac și să nu iau măsuri când văd că aceste platforme continuă să permită răspândirea urii, propagandei și dezinformării – create de grupuri pentru a semăna divizarea și a despărți America – doar pentru a lua măsuri după ce oamenii sunt uciși”, a scris Kim.

„Dezinformarea promovată în social media are un impact serios asupra alegerilor și ne subminează democrația. Vă rog să vă alăturați mâine, când îmi voi închide conturile de Instagram și de Facebook pentru a transmite companiei Facebook #StopHateForProfit„, a adăugat soția lui Kanye West.

Kim Kardashian nu este însă singura care s-a alăturat campaniei. Vedete precum Sacha Baron Cohen, Katy Perry, Jennifer Lawrence, Judd Apatow, Ashton Kutcher, Amy Schumer, Sarah Silverman, Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio sau Michael B. Jordan au decis să facă același lucru, în speranța că rețelele de socializare nu vor mai răspândi mesaje rasiste, pline de ură sau fake news.

În acest context, Facebook a anunțat că se va alia cu mai multe grupuri pentru drepturi civile pentru a găsi instrumentele necesare pentru a putea lupta cu fenomenul fake news, dar și cu instigarea la ură.

source:Elle.ro
0