O renumită cântăreață a dezvăluit că suferă de o boală neurologică rară

Cântăreața Sia le-a dezvăluit fanilor care este starea ei de sănătate, povestind despre faptul că suferă de dureri cronice și o boală neurologică rară.

„Hei, sufăr de dureri cronice, de o boală neurologică, ehlers danlos, și doar vreau să spun celor dintre voi care suferă de dureri, fie fizice sau emoționale, că vă iubesc și să mergeți mai departe. Viața este a dracului de grea. Durerea te demoralizează, dar nu sunteti singuri”, a scris Sia.

Afecțiunea la care face referire Sia este cunoscută ca EDS sau SED, Sindromul Ehlers Danlos, și este cauzată de un defect în structura, producerea sau prelucrarea colagenului sau a proteinelor care interacţionează cu colagenul, cum ar fi mutaţii în genele COL5A sau COL3A. Ca urmare, apar modificări în ţesutul conjunctiv; fragilitatea pielii şi instabilitatea articulară sunt rezultatul cantităţii reduse ori calităţii defectuoase a colagenului. Această afecțiune apare la 1 din 20.000-40.000 de persoane, menționează elle.ro.

Cântăreața în vârstă de 43 de ani a mai vorbit în trecut despre dependența de medicamente, dar și consumul de alcool. „Eram dependentă de Vicodin și Oxycodone și întotdeauna am consumat alcool, dar nu am realizat decât târziu că devenisem alcoolică. Eram foarte nefericită ca artist și mă îmbolnăveam din ce în ce mai tare”.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md. 

source:Elle.ro
0