Primul hotel subacvatic din lume va fi inaugurat pe o insulă din Maldive

Primul hotel subacvatic din lume va fi inaugurat în luna noiembrie, în Insula Rangali, din Maldive, în Oceanul Indian, iar preţul pentru o noapte petrecută acolo este de aproximativ 50.000 de dolari, anunţă portalul Architectural Digest.

Arhitectul Ahmed Saleem visa de multă vreme la camera în care turiştii îşi pot petrece noaptea sub valurile oceanului. În 2005, Saleem s-a văzut nevoit să îşi amâne planurile şi s-a mulţumit să deschidă primul restaurant subacvatic din lume, la Ithaa, în Insula Rangali.

Arhitectul nu a renunţat şi va inaugura curând o vilă construită din sticlă, acril şi oţel, iar una dintre camere este amplasată la cinci metri adâncime. Muraka, numele complexului subacvatic, înseamnă "coral" în limba vorbită în insulă. Construcţia este gândită în contextul ecosistemului marin, printre angajaţii hotelului numărându-se un biolog a cărui sarcină este să se asigure că vila are un impact minim asupra coralilor din zonă.

Structura cântăreşte 600 de tone şi a fost realizată folosind acril produs de o societate japoneză. De altfel, profesioniştii din Ţara Soarelui Răsare au fost responsabili şi cu zona care face legătura între spaţiul de la suprafaţă şi camera de sub apă.

Preţul pentru patru nopţi petrecute în vila subacvatică este stabilit la 200.000 de dolari şi în acesta sunt incluse cazarea şi transportul cu un hidroavion privat, iar, pe perioada şederii, turiştii au acces exclusiv la o ambarcaţiune cu motor. Vila are o echipă de angajaţi care oferă şi servicii de masaj şi fitness, ei fiind disponibili non-stop.