РУ / RO

Nu a fost găsit nimic

Specificați solicitarea Dvs.

LifeStyle
Pentru copii
Limba engleză online
ONLINE

31 mai

Pentru copii
Иврит On-line
ONLINE

31 mai

S-a stins din viaţă cântăreaţa operei naţionale, Valentina Savițcaia
10 martie, 09:42889

S-a stins din viaţă cântăreaţa operei naţionale, Valentina Savițcaia, Artistă a Poporului U.R.S.S. și deținătoare a Ordinului Republicii.

Artista Poporului a decedat astăzi, la vârsta de 92 de ani, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Valentina Savițcaia este sora Tamarei Ciobanu. Doritorii de a își lua rămas bun de la regretata Valentina Savițcaia o pot face în data de 11 martie, în incinta Teatrului Național "Mihai Eminescu", în intervalul orelor 10:00-12:00.

Reprezentanţii Ministrului Educației, Culturii și Cercetării au venit cu un necrolog.

"Voce măiastră asemenea surorii sale mai mari, Tamara Ciobanu, Valentina Savițacaia a fost una dintre fondatoarele operei naționale, activând în cadrul Teatrului Național de Operă și Balet mai bine de trei decenii și lăsând o amprentă inconfundabilă asupra dezvoltării acestei instituții.

Pe lângă rolurile principale din cele mai importante opere montate la Chișinău, Valentina Savițcaia a jucat și în prima operă moldovenească – "Grozovan", fiind atât un model uman cât și unul artistic pentru colegii ei de breaslă, și bucurându-se de cea mai înaltă apreciere a iubitorilor muzicii clasice.

Plecarea ei în lumea celor drepți încheie o epocă a marilor artiști care au creat instituțiile concertistice postbelice din Moldova, și ne revine tuturor datoria de a le cinsti memoria și de a le aprecia eforturile de creare a unei infrastructuri culturale și școli artistice naționale.

Exprimăm sincere condoleanțe familiei, rudelor, prietenilor, colegilor artiști, și tuturor celor care au cunoscut-o și au prețuit-o. Dumnezeu să o odihnească în pace".

0 au distribuit articolul
Pentru copii
Limba engleză online
ONLINE

31 mai

Pentru copii
Иврит On-line
ONLINE

31 mai

Noutați asemănătoare