S-a stins din viață renumitul interpret Mihai Constantinescu

Mihai Constantinescu a murit la vârsta de 73 de ani. Artistul fusese internat la Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca”, din luna mai, după ce a suferit un stop cardio-respirator.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, dr. Bogdan Oprița, a declarat pentru Libertatea că artistul Mihai Constantinescu a decedat, marți, în jurul orei 19.00.

În anul 2008, Mihai Constantinescu a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Secţia Clinică Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, cu diagnosticul stenoză aortică strânsă. În anul 2017, artisul a suferit alte intervenţii chirurgicale, după ce valva mitrală a avut o disfuncţie, menționează unica.md.

Mihai Constantinescu a absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport din București în anul 1973. În anul 1972, termină Școala Populară de Artă, clasa Florica Orăscu.

Mihai Constantinescu face parte din corul de copii al Radiodifuziunii, iar în anul 1964 intră în grupul Mondial. În această perioadă încep să-i apară primele piese.

În anii 1991 – 1993, artistul a lansat albumul de cântece Electrecord, împreună cu Anastasia Lazariuc, album ce cuprinde piesele ,,La est și vest de Prut”, ,,Adio tristețe”. Artistul a scris și alte piese pentru artista basarabeancă Anastasia Lazariuc.

Mihai Constantinescu este autorul cunoscutelor șlagăre ,,Iubiți și câinii vagabonzi”, ,,Sus în deal”, ,,Iubiți-ne că sîntem flori”, ,,De unde vii?”, ,,Sora mea cea mică”, ,,Un zîmbet și o floare”, ,,Sunt un om obișnuit”, ,,Maria”, ,,O lume minunată” ș.a.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md. 

source:unica.md
0