РУ / RO

Nu a fost găsit nimic

Specificați solicitarea Dvs.

LifeStyle
Diverse
Pria E-Commerce in Moldova
ONLINE

10 iunie

Traininguri
Онлайн-курс: Performance management
ONLINE

de pe 15 iunie

Traininguri
Иврит On-line
ONLINE

30 iunie

Traininguri
Семинар-практикум - ”День защиты родителей... от детей ”
ONLINE

14 iunie

Tatăl celebrei cântărețe Beyonce, diagnosticat cu cancer la sân
3 octombrie, 15:292072

Tatăl cântăreţei Beyonce, Mathew Knowles, în vârstă de 67 de ani, a dezvăluit într-un interviu că suferă de cancer mamar.

Anunţul a fost făcut pe Twitter într-un videoclip de promovare a emisiunii: „Miercuri, @GMA: Mathew Knowles, tatăl lui Beyonce, va fi invitatul lui Michael Strahan şi va dezvălui lupta sa împotriva cancerului de sân”.

Fostul impresar al trupei Destiny’s Child va vorbi despre momentele dificile prin care a trecut atunci când a trebuit să dea familiei sale această veste tristă. Totodată, le-a sfătuit pe fiicele sale, cântărețele Beyonce și Solange, să-și facă testele genetice pentru depistarea mutației genei BRCA2.

Cancerul de sân este foarte rar întâlnit la bărbați, doar un procent dintre ei sunt afectați de această boală, potrivit The Doctor’s Daily. Producătorul de muzică a explicat cum a descoperit cancerul mamar. „Am descoperit mici pete de sânge în dreptul sânilor și în prima zi m-am gândit: <<Bine, este în regulă. Poate este doar ceva care a căzut pe tricoul meu>>. A doua și a treia zi am găsit din nou sânge și m-am gândit că se întâmplă ceva”, a spus el.

După câteva zile și după ce a discutat problema cu soția sa, Gena, Mathew Knowles s-a dus la medic, care i-a prescris o mamografie și analize de sânge. Apoi i s-a recomandat să își facă o ecografie și o biopsie, care au confirmat cancerul de sân. Și-a anunțat repede copiii dar și fosta soție, Tina, menționează tabu.ro.

În luna iulie, producătorul muzical a fost supus unei intervenții chirurgicale, urmând să mai facă una în luna ianuarie 2020. Aceste intervenții ar trebui să reducă șansele de a dezvolta un nou cancer de sân la 2%. Dar sunt șanse între 50 și 70% ca fiicele sale să moștenească aceeași genă și același tip de cancer de sân.

În fiecare 3 minute la nivel global o femeie este diagnosticată cu cancer la sân, iar la fiecare 14 minute una decedează din această cauză, arată statisticile. Cancerul de sân provoacă aproximativ 77.000 de decese anual, dintre care 40 la sută de femei decedează până la vârsta de  65 de ani.

Incidența prin cancerul mamar la nivel global este în continuu creștere și pentru comparație în 2018 (datele Agenției Internaționale de Cercetare a Cancerului în comun cu OMS) se înregistrează următorii indicatori la 100 mii populație: 99,1 – Franța; 85,4 – Germania; 75,3 – Serbia; 51,6 – România; 53,6 – Federația  Rusă; 50,4 – Belorusia; 48,2 – Republica Moldova; 44,6 – Ucraina.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md. 

0 au distribuit articolul
Diverse
Pria E-Commerce in Moldova
ONLINE

10 iunie

Traininguri
Онлайн-курс: Performance management
ONLINE

de pe 15 iunie

Traininguri
Иврит On-line
ONLINE

30 iunie

Noutați asemănătoare