Un tânăr sommelier din Moldova a înregistrat două recorduri demne de Guinness Book

Dacă în trecut sabia era folosită pentru a decapita inamicii, în prezent, aceasta are mai multe întrebuințări. Danu Frumusachi, cel mai tânăr sommelier din Moldova, a învățat să o mânuiască cu dibăcie și acum deschiderea sticlelor prin intermediul tehnicii sabrage, a devenit o adevărată pasiune a tânărului. În prezent, Danu a reușit să înregistreze două recorduri demne de Guinness Book.

Pe 23 iunie, la ora 17.20, Danu s-a impus cu două recorduri mondiale, acesta a deschis prin intermediul tehnicii sabrage 50 de sticle în 28 de secunde și 79 de sticle în 60 de secunde. „Recordurile precedente au fost 30 secunde – 36 sticle. Eu în 30 secunde am sabrat 50 sticle și puteam să mai sabrez, dar mi s-au terminat sticlele. Am terminat 50 sticle în 28 secunde. Al doilea record a fost înregistrat anul trecut în Letonia, Raimond Thompson, cel mai bun sommelier din Europa și Africa, el a sabrat 71 sticle în 60 secunde, eu am sabrat 79 sticle în 60 secunde”.

La eveniment au fost prezenți peste o mie de persoane. Echipa a fost alcătuită din doi cronometrori, trei martori independenți, doi cameramani și un fotograf, transmite diez.md.

Pentru că stabilirea unui record de o asemenea talie necesită și multe sticle de vin spumant pentru antrenamente, dar și pentru eveniment inclusiv, un producător local s-a oferit să le pună la dispoziție. Sticlele cu vin spumant au fost oferite de Apriori Wine. Compania a oferit mai multe sticle de brut Aprisecco, un spumant premiat cu argint la Effervescents Du Monde 2018 din Franța. La eveniment au fost deschise 1000 de sticle.

Pentru că sabrage este o tehnică care include și anumite riscuri, după eveniment Danu a depistat câteva leziuni pe față, provocate de sticle.

Danu Frumusachi este cel mai tânăr sommelier din Moldova, acesta și-a obținut diploma școlii de Sommelieri din Moldova anul trecut, când abia împlinise 18 ani. În prezent, Danu a obținut diploma de Sommelier European.

Pentru a stabili recordurile, tânărul s-a antrenat șase luni. Jumătate de an a pus accent pe forță, pentru că tehnica sabrage necesită o dibăcie specială, iar în ultima lună, Danu a pus accent pe viteză. Pentru a reuși, tânărul a apelat la sfaturile sommelierului Raimond Thompson.

Sabrage este o tehnică pentru deschiderea unei sticle de vin spumant cu o sabie. Tehnica este folosită pentru ocazii ceremoniale. Sommelierul alunecă sabia de-a lungul corpului sticlei pentru a rupe partea superioară a gâtului recipientului, care ulterior rămâne deschis și vinul poate fi turnat în pahare. Sommelierul nu utilizează partea ascuțită a lamei. Pluta și „gulerul” rămân împreună după ce se separă de gât.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md.

source:Diez.md
0