All I Want For Christmas: cea mai cunoscută piesă în SUA

All I Want For Christmas este una dintre cele mai cunoscute piese ale cântăreţei Mariah Carey, dar oda festivă a dragostei din preajma Crăciunului nu a fost niciodată numărul 1 în SUA – până acum.

Clasicul modern de Sărbători lansat oficial în 1994 își încheie lunga călătorie (de 25 de ani) până în vârful topului Billboard. transmite tabu.ro.

Când Mariah a lansat All I Want For Christmas, cântecul a fost un EP (Extended play), denumirea dată înregistrărilor pe vinil sau CD care sunt prea lungi pentru a fi numite single-uri, ceea ce înseamnă că nu i-a fost permis să intre în Billboard Hot 100. Datorită modificărilor regulilor, piesa a intrat prima dată în top în 2000, iar în ultimii ani a ajuns tot mai aproape de primul loc.

„Am făcut-o”, a scris Mariah Carey pe Twitter, mesaj urmat de un șir de emoticoane.

All I Want For Christmas Is You este una dintre cele mai cunoscute melodii din această perioadă a anului de pe ambele coaste ale Atlanticului și este în prezent cea mai difuzată melodie din Marea Britanie de pe Spotify. Piesa a obținut un spor de popularitate în 2003, când s-a auzit în filmul de succes Love Actually. Pentru cea de-a 25-a aniversare, Carey a promovat piesa chiar mai mult decât în mod obișnuit, au spus analiștii. I-a făcut chiar și un videoclip no și l-a lansat pe un CD pentru prima oară ca single, nu EP.

Potrivit Billboard, piesa a fost descărcată de 45 de milioane de ori, a fost redată la radio de 34 de milioane de ori și s-a vândit în format digital în 27.000 de exemplare doar în ultima săptămână. Este a 19-a piesă a cântăreței care ocupă  locul întâi în Billboard Hot 100, situându-se pe locul doi după la The Beatles, care a avut 20 de melodii numărul 1.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md.

source:tabu.ro
0