THE FLOOD: clipul în care s-au filmat 40 de muzicanți din Moldova

Solistul trupei post-hardcore „and all i can say is" Andrew Spencer a lansat un videoclip în care au participat 40 de muzicieni.

Muzica pentru „The Flood" a fost scrisă de către Spencer iar părțile și versurile participanților au fost scrise de fiecare în parte. Principala caracteristică a proiectului este că piesa, care este interpretată în patru limbi (rusă, română, engleză și franceză), a fost interpretată de muzicieni din mai multe direcții. „Am folosit rock, metal, punk, hardcore și folk. Proiectul implică o gamă largă de instrumente: de la vioară, violoncel, fluier și flaut, la ukulele, bongo, kahon și contrabas. Iar în finalul melodiei sună un cor adevărat, format din participanții proiectului", spune Spencer. Potrivit muzicianului, ideea proiectului reflectă legenda Marelui Potop: „A durat 40 de zile și 40 de nopți. De aceea, avem 40 de muzicieni în videoclip. Și așa cum potopul a amestecat totul împreună, vrem să arătăm și noi că muzica este un limbaj universal, ușor de înțeles fără traducere și care permite depășirea restricțiilor existente".

Spencer afirmă că filmările au durat două zile: „Eu și Serghei Budich am filmat câte 20 de persoane odată. În medie, muzicienii au avut nevoie de câte 20 de minute fiecare. Apropo, niciunul dintre ei nu a auzit versurile celorlalți. Aceasta a fost ideea: în caz contrar, ar fi încercat să se adapteze unul cu altul, dar noi aveam nevoie de un sunet individual. La un moment dat, proiectul era cât pe ce să fie oprit: bateristul și-a rupt piciorul și nu putea lucra mai departe. Dar în trei zile am reușit să găsim un alt muzician, care să poată cânta perfect. "

După ce Spencer și-a realizat visul și a înregistrat un videoclip cu 20 de muzicieni, videoclipul a interesat o mulțime de oameni. „Când eram întrebat, când voi face un proiect cu 40 de muzicieni, eu doar râdeam nervos și răspundeam prin glume. Experiența anterioară a fost o încercare incredibil de dificilă. Acum mă tem că vor începe să se intereseze când vom face un videoclip cu 60 de persoane", spune Andrew Spencer.

source:Afisha.md
5