Argatu a lansat piesa Din Grai Românesc

Publicat: 26 martie 2023

Argatu' a lansat cea mai fresh piesă din peisajul muzical românesc, chiar pe 17 martie, "Din grai românesc". S-a auzit parţial la versusul pe care l-a făcut cu FC DNB în Guesthouse în februarie, iar acum vedem și clipul său oficial.

"Din Grai Românesc" combină muzica electronică, hip hop-ul şi elementele folclorice. Are un vibe puternic de jungle şi include clasicele măşti populare modificate pe care le ştim de la Subcarpaţi şi proiectele conexe, de la Celula de Criză la Fantome. Sunt multiple sub-genuri resimţite în acest track, de la dubstep la electro, breakbeat, muzică populară românească şi balcanică, e un melanj interesant.

Dacă Basska şi FC DNB ţin drum 'n bass-ul viu în România, atunci scurtul interludiu de dubstep de aici ţine dubstep-ul în viaţă în ţara noastră. Măştile sunt realizate de către Tattoo de Maramu', dacă eraţi curioşi. Videoclipul a fost regizat de Liviu Raileanu, care a fost şi DOP şi s-a ocupat şi de editare.

Argatu' a fost invitat la podcastul lui DJ Gojira la început de an, discutând despre folclorul românesc şi îmbinarea sa cu muzica electronică. Argatu', pe numele său real Andrei Argatu s-a născut în Fălticeni pe 1 decembrie 1993, a absolvit Colegiul National "Nicu Gane" din acel oraş şi Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi. Muzicianul a început să fie activ din 2012, când drum 'n bass-ul începea să prindă bine de tot în underground-ul românesc.

A intrat în brigada Subcarpaţi, a apărut la festivaluri şi a lansat albume din postura de enfant terrible, cu potenţial de experimentare mare în zona electrohouse folcloric. Muzicianul compune de la vârsta de 8-9 ani şi a devenit fascinat de Subcarpaţi chiar la debutul acestora în 2010. Fascinaţia a continuat pe filieră folclorică şi după sampling din clasici, tânărul a decis să creeze propriile sunete de caval şi ţambal, lucrând cu un ansamblu folcloric din Iaşi.

source:Afisha.md
0