Chitaristul Queen, Brian May a fost făcut cavaler de către Regele Charles

Publicat: 16 martie 2023

Regele în vârstă de 74 de ani l-a investit pe chitarist cu titlul de "Knight Bachelor" pentru servicii aduse muzicii şi carităţii. În clasica tradiţie a înnobilării, Brian May a avut o sabie pusă pe umăr de către suveran. 

Actualul lider Queen, în vârstă de 75 de ani a interpretat piesa "God Save the Queen" pe acoperişul Palatului Buckingham în timpul Jubileului de Aur al Reginei, urmând a realiza din nou o reprezentaţie similară la cel de Platină, după două decenii.

Brian May este unul dintre cei 1100 de oameni înnobilaţi de către noul suveran. Lista New Year Honours se face la început de an şi este o tradiţie de a celebra realizările şi serviciile unor indivizi excepţionali din Marea Britanie. Brian May este atât muzician, cât şi un mare susţinător al drepturilor animalelor şi un astrofizician. May a mai primit un ordin regal în 2005, CBE (Commander of the British Empire).

Toboşarul Queen, Roger Taylor a primit distincţia de OBE (Officer of the Most Excellent Order of the British Empire). Acesta este al doilea cel mai important Ordin al Imperiului Britanic, în afară de a fi făcut cavaler sau CBE. Asta se întâmpla în anul 2020.

A deveni cavaler sau echivalentul feminin, dame este una dintre cele mai mari distincţii din sistemul de onoruri britanice. De acum încolo Brian May va fi Sir Brian May. Pe lista de alţi muzicieni cu acelaşi titlu se numără Sir Paul McCartney, Sir Ringo Starr, Sir Mick Jagger, Sir Elton John, Sir Rod Stewart şi Sir Tom Jones.

Relaţia lui Brian May cu cosmosul a dus la lansarea piesei "Floating In Heaven" în 2022, sărbătorind lansarea telescopului James Webb şi imaginile spectaculoase surprinse. În ultimii 3 ani chitaristul a oferit multiple indicii că formaţia Queen ar fi lucrat la piese noi împreună cu solistul Adam Lambert, dar se declară nesigur dacă să le lanseze sau nu, temându-se de reacţia fanilor.

source:Afisha.md
0