Filarmonica Națională vă invită la un concert coral în memoria artistei Veronica Garștea

Publicat: 12 mai 2022

Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” vă invită pe 20 mai, la ora 18.00, la un concert ce va comemora cei 95 de ani de la nașterea unei importante personalități a culturii muzicale naționale – Veronica Garștea.

Legendă națională a artei dirijorale corale, ce și-a trăit viața pentru muzică, iar valoarea sa artistică va rămâne eternă.

Realizările acestei personalități își găsesc oglindirea în activitatea de 55 de ani în cadrul Capelei Corale Academice „Doina”. Concertul va avea loc la Sala cu Orgă.

Recviemul lui W. A. Mozart, o capodoperă în primul rând corală, a cărei geneză învăluită în mister face lucrarea și mai fascinantă și emoționantă. Această muzică profundă, sublimă, tristă, emoționantă dar și solemnă, continuă să sune chiar și după secole, fiind un adevărat imn al reflectării.

Concertul va fi oferit de Capela Corală Academică „DOINA”, directoare artistică și prima-dirijoare, Ilona Stepan, Orchestra Națională Simfonică a Companiei Publice Teleradio-Moldova, sub bagheta dirijorală a lui Veaceslav Redia (Ucraina).

Soliști: Tatiana Costiuc (soprano), Lilia Istratii (mezzo-soprano), Ion Timofti (tenor), Alexei Botnarciuc (bas).

Casa de bilete: 022 222-528.

source:Diez.md
0