Florence și The Machine continuă seria de lansări de single-uri cu piesa: Free

Publicat: 24 aprilie 2022

Florence + The Machine continuă seria de lansări de single-uri cu piesa "Free", care sună a melodie perfectă pentru un trailer de film indie. Single-ul primeşte şi un videoclip în care apare legendarul actor Bill Nighy. Se savurează în articol, alături de detalii despre noul album Florence + The Machine.

Florence Welch şi personajele secundare din videoclip dansează parcă pentru a îl întărâta pe sobrul protagonist jucat de Bill Nighy. 

El este o figură scorţoasă, un dictator care porunceşte cu gesturi mişcările lui Florence. Piesa este surprinzător de animată şi accelerată pentru ceea ce ne oferă Florence + The Machine de obicei. E departe de o baladă, deşi vocea artistei ar face orice piesă o baladă.

Solista este deja obișnuită să danseze în videoclipurile asociate cu single-urile ei din 2022. Aici o vedem cu ceea ce ar putea fi o combinație de dans de cabaret și un fel de dans semi-ride. Ne apropiem de lansarea noului album Florence + The Machine, care va fi disponibil pe 13 mai prin Polydor. În timp ce ascultam single-urile „My Love”, „King”, „Heaven Is Here” de pe album. Lista oficială a cântecelor a fost publicată la începutul lunii aprilie.

Ca și alte videoclipuri din 2022 din campania Dance Fever, „Free” a fost regizat de Autumn De Wilde. Fost fotograf star rock și regizor al filmului Emma din 2020, Bill Nighy este un celebru actor britanic, cel mai bine cunoscut pentru rolurile sale din Love Actually și serialul TV Pirates of the Caribbean.

Welch și compania au interpretat melodiile din „Dance Fever” ca parte a unei serii de spectacole intime în Marea Britanie, care s-au încheiat pe 19 aprilie la Londra. Criticii muzicali au fost surprinși de simbolismul concertelor, precum și de registrul înalt pe care îl atinge vocea muzicianului în piesa „King”.

Cel mai recent album al lui Florence + The Machine a fost High As Hope, lansat în 2018 și descris drept „un basm în 14 cântece”. A fost co-produs de Jack Jackoff și directorul Glass Animals, Dave Bailey. Ultima dată când trupa britanică a concertat în România a fost în 2019 la Electric Castle.