Lady Gaga a fost acuzată de plagiat pentru melodia Shallow

Lady Gaga a fost acuzată de plagiat pentru melodia "Shallow", un muzician spunând că mai multe note au fost furate din o melodie realizată în 2012.

Lady Gaga este amenințată că va fi dată în judecată de un artist necunoscut, care este sigur că melodia „Shallow” a fost copiată după o melodie lansată de el în 2012. Amenințarea vine din partea compozitorului Steve Ronsen, care a precizat că trei note din „Shallow” sunt bazate pe melodia lui, „Almost”, relatează elle.ro.

Ronsen și avocatul lui, Mark D. Shirian cer „milioane și milioane de dolari” într-o înțelegere, amenințând că altfel vor face publice acuzațiile lor. Lady Gaga, câștigătoare a nouă premii Grammy, l-a angajat pe avocatul Orin Snyder, acesta declarând, potrivit Page Six, că artista nu se va lăsa influențată de aceste amenințări.

„Mr. Ronsen și avocatul lui încearcă să facă bani ușor pe munca unui artist de succes. Este rușinsos și greșit. O aplaud pe Lady Gaga pentru curajul și integritatea de care dă dovadă susținând artiștii de succs, care se găsesc puși în asemenea situații. Dacă domnul Shirian va continua cu acest proces, Lady Gaga va lupta și va câștiga”, a declarat avocatul artistei.

În timp ce Ronsen susține că el a scris cele trei note care apar în „Shallow”, echipa de consilieri legali a lui Lady Gaga arată că, deși melodia lui nu seamănă deloc cu „Shallow”, acele note sunt foarte comune și pot fi auzite în piese muzicale care datează de secole.

Avocatul lui Ronsen a vorbit despre acest caz cu Page Six, el explicând că a comunicat deja cu echipa artistei. „Într-o încercare de a rezolva această problemă amical, în urmă cu câteva luni, biroul meu i-a oferit echipei lui Lady Gaga, la cerea lor, un raport oficial al unui renumit și respectat muzicolog și profesor care a stabilit că există un tempo, linie melodie, ritm și asemănări armonice între cele două melodii. Echipa lui Lady Gaga nu ne-a oferit până acum un alt raport, pe care l-am cerut de mai multe ori.”

„Shallow” a fost înregistrată de Lady Gaga și Bradley Cooper și lansată în 2018, fiind inclusă pe coloana sonoră a filmului lor, „A Star Is Born”. Cei doi au cântat melodia la Premiile Oscar, prestația lor impresionând milioane de oameni din întreaga lume.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md.  

source:Elle.ro
0