O violonistă din Moldova dă concerte la balcon în Elveția

Aplauze personalului care se află în prima linie în lupta cu Coronavirus răsună în fiecare seară pe străzile oraşelor din Elveţia. Astfel, oamenii îşi onorează eroii şi încurajează populaţia că totul va fi bine.

Pe una din străzile oraşului Geneva în fiecare seară la aceeaşi oră răsună şi muzică de vioară în interpretarea renumitei violoniste, originară din Republica Moldova, Alexandra Conunov, transmite Știri.md cu referire la Radio Moldova.

Cum îşi petrec timpul în izolare elveţienii şi cum percep ei scoaterea restricţiilor, aflăm de la conaţionala noastră stabilită la Geneva, jurnalista Margareta Donos.

În oraşele din Elveţia, în fiecare seară la ora 21:00 populaţie iese în stradă sau la balcoane şi pe parcursul unui minut oferă aplauze personalului care fac parte din prima linie.

După aplauzele de la ora 21:00 Alexandra Conunov, distinsa violonistă din ţara noastră iese la balcon şi oferă câteva piese interpretate perfect, singură, în faţa unui curţi de spectatori, o curte care a devenit scenă.

Tânăra este admirată şi de trecătorii străini care vin prin preajmă tocmai la ora menţionată.

Alexandra oferă acest concert zilnic pentru a susţine moralul personalului sanitar, medicilor, dar şi a vecinilor din curte.

Al doilea val de aplauze, tot atât de puternice răsună în fiecare seară pentru talentul, generozitatea şi fidelitatea Alexandrei Conunov. 

Şi în alte oraşe au loc concerte, diferite iniţiative, dar începe să se simtă şi o îngrijorare la ideea că săptămâna aceasta este cea a ieşirii parţiale din izolare.

Îngrijorarea este provocată de respectarea ori nu de către toţi a distanţei sociale, a utilizării echipamentelor de utilizare. 

Guvernul Elveţian aminteşte în fiecare zi faptul că ieşirea parţială din izolare nicidecum nu înseamnă sfârşitul pandemiei. 

Ultima săptămână a lunii aprilie este una de test, săptămâna care va fi observată şi studiată bine de către specialişti.

source:trm.md
0