Pianistul Marcel Lazăr a lansat flashmobul Beethoven 250 în fața Filarmonicii

Concert în faţa Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici" susţinut de pianistul Marcel Lazăr . Evenimentul face parte din flashmobul „Beethoven 250”, care va fi organizat în mai multe locuri din Capitală.

Acţiunea este un omagiu adus marelui compozitor, întrucât în acest an se împlinesc 250 de ani de la naşterea lui, transmite Știri.md cu referire la publika.md

Flashmobul a fost deschis cu sonata "Patetica" a marelui compozitor Ludwig van Beethoven. Aceasta răsuna la intersecția străzilor Mihai Eminescu și Mitropolit Varlaam.

"În septembrie a ars Filarmonica Națională și am mutat prima locație a flashmob-ului aici ca să atragem atenția asupra faptului întâmplat. Este dramatic, tragic ce s-a întâmplat înăuntru atât pentru clădire, cât și pentru noi ca societate.”

În total vor fi trei concerte. Pianistul susține că, pe lângă sonate, spectatorii vor avea posibilitate să afle mai multe curiozități despre viața lui Beethoven.

„A doua locație va fi în parcul Valea Morilor, acolo se va cânta o sonată pentru vioară și pian, "Sonata Primăverii". Și a treia locație va fi pe strada Ștefan cel Mare, într-un loc public. Acolo va fi o flautistă și împreună vom cânt o sonată pentru flaut și pian, într-un caracter foarte zvelt”.

„Beethoven 250” este o campanie internațională lansată de mai mulţi artiști mondiali care în 2020 vor organiza o serie de evenimente dedicate marelui compozitor.

source:publika.md
1