Swedish House Mafia s-a reunit după 8 ani

Swedish House Mafia s-a reunit după 8 ani de pauză, iar supergrupul suedez a lansat şi o piesă pentru a marca momentul special. Se numeşte "It Gets Better" şi se ascultă în articol, acolo unde aflaţi şi detalii despre reunirea acestui grup nordic.

Swedish House Mafia a fost un grup de muzicieni house înfiinţat în 2008 şi dizolvat în 2013. Trupa e formată din DJ-ii Axwell, Steve Angello şi Sebastian Ingrosso. Ei s-au reunit pentru un set surpriză la închiderea lui Ultra Music Festival în Miami în 2018. De atunci nu au mai dat semne că ar pregăti ceva nou. După despărţirea care a venit la Ultra Miami în martie 2013 Angello a lucrat solo, iar Axwell şi Ingrosso au fondat duo-ul Axwell & Ingrosso.

Pe 15 iulie 2021 venea şi surpriza: trupa s-a reunit şi a scos un single nou, "It Gets Better". Acest track de un house pur primeşte un videoclip înfricoşător, plin de figuri întunecate care dansează perfect sincronizate. E ca un soi de Chemical Brothers dacă i-ai scoate toate "floricelele" şi ai păstra doar linia melodică de bază. Vocea se pliază la fix pe acest track, iar crescendo-ul specific house şi trance va marca mai mult ca sigur toate petrecerile din această vară.

Totuşi acel buildup nu duce spre un drop, ci spre o secţiune sacadată anti climactică. Urmează un set de sample-uri vocode, un bas care domină fundalul şi câteva sample-uri în egală măsură provocatoare de fiori ca şi clipul. La final apar chiar cei 3 DJi renăscuţi dintr-o mare de cabluri. Reuniunea trupei a fost consfinţită de apariţia pe coperta revistei Billboard Magazine, dar şi de un super gig, în cadrul emisiunii "The Tonight Show Starring Jimmy Fallon" de pe 19 iulie.