Când și unde va putea fi vizionat noul film documentar despre Moldova

După ce acum un an șeful statului a lansat filmul Istoria Moldovei, acesta anunță că mai urmează un documentar.

De această dată, documentarul se va numi Ștefan cel Mare, și va fi lansat pe 8 decembrie, transmite Știri.md. 

Despre acest lucru Igor Dodon a anunțat pe pagina sa de Facebook: „În cadrul festivității de totalizare a Anului lui Ștefan cel Mare și Sfânt, a fost prezentat un promo al filmului documentar „Ștefan cel Mare”, realizat în cadrul acțiunilor științifice și culturale.

Filmul reprezintă o continuare logică a ciclului „Istoria Moldovei", turnat în anul 2017, și este o relatare documentară despre viața și dragostea, lupta și triumful, credința și statornicia marelui conducător al Moldovei. Durata totală a filmului este de 45 de minute, acesta fiind timpul optim pentru vizionarea filmului în cadrul lecțiilor de istorie a țării noastre.

În premieră, filmul va putea fi vizionat la postul de televiziune NTV Moldova, la data de 10 decembrie, ora 20:00. Ulterior va fi difuzat la câteva posturi TV, diferite canale media și cu acces public pe Internet.

Sunt convins că, la fel ca și cele trei episoade ale peliculei „Istoria Moldovei", documentarul „Ștefan cel Mare” va fi perceput pozitiv de către cetățenii țării și va avea o audiență maximă", a scris Dodon.

source:știri.md
0