Filmul „Joker“ a atins noi recorduri pe plan mondial

Filmul „Joker“, regizat de Todd Philips, cu Joaquin Phoenix în rol principal, va deveni primul film nerecomandat minorilor care depăşeşte pragul de încasări de 1 miliard de dolari, potrivit Forbes.

Lungmetrajul „Joker“, cu Joaquin Phoenix în rol principal, va deveni, în cest weekend, primul film de categorie „R“ (n.r. - filme interzise persoanelor cu vârsta sub 17 ani neînsoţite de un adult) cu încasări de un miliard de dolari.  

În prezent, „Joker“ are încasări de 999,1 milioane de dolari, scrie adevărul.ro. Lungmetrajul se poate lăuda cu o astfel de performanţă şi în condiţiile în care nu a fost încă lansat în China, de unde ar mai putea obţine încasări de o jumătate de milion de dolari, potrivit specialiştilor. 

Filmul, care a stârnit controverse, este cotat cu mari şanse pentru o nominalizare la Oscar 2020. Prin comparaţie, filmele nerecomandate minorilor cu vârsta sub 17 ani „Deadpool 2“, lansat anul trecut, şi „Deadpool“ (2016), ambele cu Ryan Reynolds, au avut încasări de 785 de milioane de dolari, respectiv 783 de milioane de dolari. 

De asemenea, săptămâna aceasta, „Joker“ a devenit şi cel mai profitabil film realizat vreodată după benzi desenate, după ce a obţinut încasări de 15 ori mai mari decât costurile de producţie, care s-au ridicat la 62,5 milioane de dolari, potrivit Forbes. 

Prin comparaţie, „Răzbunătorii: Sfârşitul jocului/ Avengers: Endgame“, de Anthony şi Joe Russo, devenit anul acesta lider în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie (2,796 miliarde de dolari), a avut un buget de 356 de milioane de dolari. De asemenea, „Venom“, cu Tom Hardy, a avut încasări de 854 de milioane de dolari, la un buget de 90 de milioane de dolari, iar „Deadpool“ a avut o producţie de doar 58 de milioane de dolari. 

„Joker“ a fost premiat cu cel mai important trofeu la Festivalul de la Veneţia de anul acesta - Leul de Aur. Lungmetrajul lui Todd Phillips este considerat unul dintre principalii competitori pentru nominalizările la Oscar 2020. Interpretarea lui Joaquin Phoenix a fost unanim lăudată de critici, însă filmul se află în mijlocul unei controverse: violenţa văzută cu empatie.  

Joaquin Phoenix a fost nominalizat în 2011 pentru un premiu Oscar datorită rolului său din „Gladiatorul“. 

Rolul lui Joker a mai fost jucat în trecut şi de Heath Ledger, Jared Leto, Jack Nicholson, Mark Hamil. Cel mai apreciat dintre actorii care au interpretat personajul este Heath Ledger, care a primit post-mortem premiul Oscar pentru Cel mai bun actor în rol secundar în anul 2009. 

Recent, Joaquin Phoenix a mărturisit că a slăbit 23 de kilograme într-un timp foarte scurt pentru rolul său, ţinând o dietă „oribilă“, şi a recunoscut că acest proiect l-a consumat foarte mult şi din punct de vedere psihic.  

Arthur Fleck este un bărbat singuratic, abuzat, cu probleme mintale, care, pe măsură ce societatea continuă să îl respingă, adoptă un personaj ale cărui acţiuni devin violente.

Vezi programul la cinema pentru filmul „Joker“ aici.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md. 

source:Adevarul.ro
2