Top-12 cele mai bune seriale originale de pe platforma Netflix

Netflix a realizat peste 100 de seriale originale pentru a menține interesul utilizatorilor. În funcție de notele acordate de public pe site-ul imdb, am creat o listă cu cele mai bune seriale originale de pe platforma Netflix.

Black Mirror – nota IMDb 8,9

black mirrorFiecare episod din Black Mirror este independent, dar pleacă de la premisa unui viitor ultra-tehnologizat în care cele mai mari inovații ale umanității aduc confortul visat, dar scot totodată la iveală și cele mai întunecate instincte. Serialul Black Mirror trage un semnal de alarmă asupra modului în care este folosită tehnologia, dependența pe care o creează și felul în care totul se poate întoarce împotriva noastră, scrie filmsi.ro.

Stranger Things, nota IMDb: 8,9

strangerInspirat de filmele create de Steven Spielberg în anii ’80, serialul Stranger Things aduce în prim-plan un băiețel pe nume Will, care este răpit de o creatură ciudată și ținut prizonier pe un tărâm supranatural. Mama acestuia, interpretată de Winona Ryder, se implică în investigația dispariției, în timp ce prietenii lui Will găsesc o fetiță cu puteri telepatice dispusă să îi ajute. Serialul îmbină elemente de horror, dramă și SF și a fost nominalizat la 4 premii Globurile de Aur, inclusiv la categoria Cel mai bun serial TV.

House of Cards – nota IMDb: 8,8

houseDupă 6 sezoane cu 78 de episoade, House of Cards rămâne unul dintre cele mai bune seriale care prezintă culisele puterii politice. În primul sezon avem ocazia să urmărim ascensiunea politică a lui Frank Underwood, interpretat impecabil de Kevin Spacey, de la purtător de cuvânt al Casei Albe la președintele Statelor Unite. În urma scandalului #metoo, în care trei bărbați l-au acuzat pe Spacey de hărțuire sexuală, actorul a fost concediat de Netflix, la finalul anului 2017. Serialul a continuat fără acesta, iar personajul principal a devenit Claire Underwood, interpretată de Robin Wright, care și-a asumat rolul de președinte al Statelor Unite ale Americii.

Narcos – nota IMDb: 8,8

narcos“Narcos” prezintă povestea fascinantă a dealer-ului columbian de droguri Pablo Escobar și a cartelului Medellin. Scenele dramatice se îmbină cu secvențe reale din știri, astfel încât publicul să descopere în mod real felul în care s-a răspândit cocaina din America de Sud în Statele Unite în anii ‘80. Privit ca o examinare istorică despre traficul de droguri, “Narcos” este un serial ce merită vizionat.

Peaky Blinders – nota IMDb: 8,8

peaky
Peaky Blinders este varianta britanică a serialului HBO Boardwalk Empire. Acțiunea are loc în anii 1920 în Anglia, după Primul Război Mondial și urmărește povestea unei familii de gangsteri. În cartierele orașului Birmingham, veteranul Thomas Shelby, interpretat de Cillian Murphy, conduce propria sa bandă „Peaky Blinders”, numită astfel deoarece aceasta ascundea lame mortale în șepcile pe care le purtau în timpul jafurilor. Actorul Cillian Murphy este excelent în acest rol, iar distribuția este completată de Tom Hardy, care are câteva apariții senzaționale în sezoanele 2 și 3. „Peaky Blinders” este violent, intens și creează dependență.

Marvel’s Daredevil, nota IMDb: 8,7

daredevil
Cu un scenariu inteligent și superb filmat, Daredevil este diferit de producțiile consacrate ale Universului Marvel. Serialul are un ton întunecat, este brutal, dar conține și suficient umor astfel încât ajungem să îndrăgim protagoniștii. Bine jucat și regizat, Daredevil ne prezintă personaje complexe, devenind unul dintre cele mai bune seriale TV cu supereroi.

Dark, nota IMDb: 8,7

dark
Dark poate fi descris drept varianta germană a serialului Stranger Things. Povestea se centrează în jurul a patru familii ale căror secrete întunecate sunt aduse la suprafață după dispariția misterioasă a doi copii în inima pădurii. Dramele familiale și twist-urile supranaturale reușesc să capteze interesul publicului pe parcursul celor 10 episoade.

The Crown, nota IMDb: 8,7

crown
The Crown prezintă povestea ascensiunii Reginei Elisabeta a II-a, jucată superb de Claire Foy. Proaspăt căsătorită la vârstă de 25 de ani, regina se confruntă cu perspectiva descurajantă de a conduce cea mai faimoasă monarhie din lume, încearcând să stabilească o relație cordială cu legendarul prim-ministru Winston Churchill (John Lithgow). Imperiul Britanic este în declin, lumea politică este în dezordine, iar o femeie tânără preia tronul, în timp ce o eră nouă ia naștere. Explorând perioada dificilă după Cel De-al Doilea Război Mondial, The Crown este o dramă istorică fascinantă.

Mindhunter, nota IMDb: 8,6

mindhunter
Inspirat de cartea "Mind Hunter: Inside The FBI's Elite Serial Crime Unit", serialul Mindhunter se inspiră din realitate. Un department special FBI studiază comportamentul criminalilor în serie în perioada anilor ’70 și ’80. Holden Ford este un tânăr agent care dezvoltă interes pentru studiul psihologic al minților criminale, contribuind la crearea procedurilor de investigație folosite și astăzi. Pe măsură ce studiază criminalii în serie, inspirați de personaje reale din perioada respectivă, Ford devine obsedat de aceștia – o obsesie similară celei pe care asasinii o dezvoltă pentru victimele alese.

Sex Education, nota IMDb: 8,5

sex edu
Proaspăt lansat în 2019, Sex Education este povestea lui Otis (Asa Butterfield), un elev de liceu care locuiește împreună cu mama sa de profesie sexolog (Gillian Anderson). Pentru a deveni popular în rândul fetelor, Otis decide să creeze o clinică secretă de terapie sexuală, pornind chiar de la cărțile scrise de mama pe care o ignoră sau pe care deseori e supărat. Clinica încearcă să rezolve problemele sexuale ale colegilor săi de liceu și să ofere sfaturi pentru o viață echilibrată.

Sense8, nota IMDb: 8,4

sense8Creat de Frații Wachowksi, care au realizat trilogia cult The Matrix, serialul Sense8 aduce în prim-plan opt oameni din zone diferite de pe glob, aflați într-o stranie legătură emoțională și mentală după un deces tragic. Pentru publicul romantic și idealist, serialul este perfect întrucât îmbină elemente SF, scene de dragoste și multă acțiune, alături de elemente imprevizibile.

The Umbrella Academy, nota IMDb: 8,2

umbrella
În aceeaşi zi din anul 1989, patruzeci şi trei de copii sunt născuţi în mod inexplicabil de către femei fără nicio legătură între ele, care nu au prezentat deloc semne de sarcină. Şapte dintre ei sunt adoptaţi de către un miliardar care creează The Umbrella Academy şi îşi pregăteşte "copiii" pentru a salva lumea. Misiunea asumată, vulnerabilitățile fiecăruia și relațiile dintre personaje, alături de universurile miserioase în care are loc acțiunea sunt punctele forte ale scenariului artsy, întunecat și plin de ironie dezvoltat după benzile desenate lansate de Dark Horse Comics.

source:filmsi.ro
0