Lista moldovenilor care au reușit să se afirme la Hollywood

Moldovenii sunt talentați. De atâtea ori ne-au demonstrat-o și cei tineri, și cei mai puțin tineri, și cei de acasă, dar și cei care au emigrat.

Mai jos găsiți o listă de persoane născute în Moldova, care au reușit să se afirme la Hollywood, transmite Știri.md cu referire la diez.md:

Alexander Karavay

Are 28 de ani. S-a născut la Chișinău. A emigrat împreună cu familia sa în California, la vârsta de nouă ani. A studiat teatru și film. A participat la realizarea experimentului „Scrap Metal Theatre”.

Boris Lee Krutonog

Are 59 de ani. S-a născut la Chișinău. Este producător și actor, cunoscut în special pentru peliculele „Americanii” (2013), „Jaf în stil italian” (2003) și „Vânătoarea lui Octombrie Roșu” (1990). 

Alături de James Cromwell, Jeremy Roberts, Alice Krige și Jack Shearer, este unul dintre cei cinci actori care au jucat un personaj din filmul „Star Trek”. 

L-a interpretat pe Lt. Commander Lojur în „Star Trek VI: Tărâmul nedescoperit” (1991) și, mai târziu, și-a reprizat rolul în „Star Trek: Voyager: Flashback” (1996).

Boris Leskin

Are 97 de ani. Este născut în Moldova. În 1980 și-a început cariera în Statele Unite ca actor de teatru în New York. El a fost inclus în comisia de nominalizare pentru premiile Oscar. În 2011, regizorul Eduard Staroselsky a realizat un documentar despre el: „Bob Has Been Removed. Minesweeper Bolshoi Drama”.

Ghena Morosanu

Este un actor, producător de filme și teatru, trainer de actorie și regizor, originar din Moldova. Activează de mai mulți ani în Los Angeles. Ghena Morosanu este cunoscut pentru filmele „Chubby Baby”, „Horizon” și „The First Echo”.

Andrei Nova

Are 29 de ani. S-a născut la Chișinău. Este actor. S-a mutat la Verona la vârsta de șapte ani, după care, la vârsta de 22 de ani, a emigrat la Londra, unde a urmat cursuri de actorie și o școală de muzică și dramă. Este cunoscut pentru peliculele „Petra”, „McMafia” și „The Good Neighbor”.

Anatol Răzmeriță

Anatol Răzmeriță este actor moldovean. S-a născut la 8 august 1946 în satul Găuzeni, Şoldăneşti. În 1990 se stabilește mai întâi la Toronto, apoi în Vancouver (Canada), unde își desfășoară activitatea de actor, jucând în roluri diverse în filme americane: „X-Files/Tungusca”, „X-Files/Terma”, „X-Files/Patient-X”, precum si „The Net”, „Xes-Dinner”, „Millennium Plague”, „Frankie and Hazel” ș.a.

Pavel Slănină

Pavel Slănină s-a născut la Strășeni. La vârsta de patru ani, împreună cu familia sa, a emigrat în Spania. Este cunoscut pentru filmele „The Truth” (2018), „Blind Date” (2019) și „My Secret Friend” (2019).

Vitalie Ursu

S-a născut în satul Colonița, Moldova. A învățat la un liceu tehnic din Chișinău și a absolvit Universitatea de Teatru și Film din Chișinău, secția Actorie, în 1998. Este cunoscut pentru filmele „Space Race” (2005), „Pasiune și destin” (2007) și „Warehouse 13” (2009).

Silvia Busuioc

Silvia Busuioc este o actriță și manechină originară din Republica Moldova, care în prezent activează în Italia, Londra și Hollywood. S-a mutat în Italia, unde a absolvit Universitatea de Stat din Milano. A participat într-o serie de proiecte TV pentru RAI din Italia, Canal. 5, Sky. În 2012, câștigătorul premiului Oscar, Martin Landau, a invitat-o pe Silvia la „The Actors Studio din Hollywood”.

Cristina Gnilenco

Cristina este originară din Anenii Noi. A ajuns în Los Angeles în anul 2013, după ce a câștigat Green Card-ul. Acolo, tânăra a început ca figurant în filme și seriale, după care a început să fie selectată pentru roluri episodice. S-a filmat în videoclipurile unor artiști de top precum Maroon 5, Camila Cabello, 5 Seconds of Summer, în serialele „Scorpion”, „Will and Grace”, „Supergirl”, dar și filmele „King Kong”, „Bright” și „Captain Marvel”. În serialul „Heartbeat” o puteți vedea pe Cristina în rolul unei surori medicale, care îl însoțește pe cunoscutul actor Steven Shaw. Tânăra Cristina a jucat alături de actori renumiți precum Colin Farrell, Robert Patrick, Sean Hayes, Melisa Makkarti, Julliane Moor și Will Smith.

Alina Gorun

Alina Gorun s-a născut la Chișinău, Moldova. Este actriță și scriitoare, cunoscută pentru peliculele „American Satan” (2017), „American Violence” (2015) și „Fan-O-Rama” (2016).

Olga Calpajiu

Olga Calpajiu, cunoscută și sub numele de Olga Kent, este o fotomodelă și actriță moldoveană, cunoscută mai ales în rândul publicului italian pentru rolul Galinei în serialul „Vacanze di Natale a Cortina”.

Alexandru Babără

Alexandru Babără este un tânăr moldovean stabilit de câţiva ani în Statele Unite ale Americii. Acesta s-a născut în Vadul lui Vodă. A emigrat în SUA în 2008. A jucat alături de Vin Diesel, Jason Statham și Charlize Theron. A avut rolul ajutorului ministrului rus al apărării în pelicula „Furios și iute 8”, de asemenea acesta a jucat și în filmul „Stranger Things”.

Lia Sinchevici

Lia s-a născut în orașul Rezina, Moldova. Lia a jucat în filme alături Jean Claude Van-Damme, Dolph Lundgreen, Cuba Gooding Jr., Shia LeBoef, Rupert Grint, Mads Mickelsen, Svetlana Khodchenkova, Christoph Waltz.

Vera Zadoinov

Este originară din orașul Bălți. De trei ani este stabilită în SUA. O puteți găsi în filmele „The Crazy Between Us” (2019), „Nawalt” (2020) și „The Dancing Class” (2019).

Marina Viscun

Marina este o cineastă, care trăiește și lucrează în Los Angeles. Gama ei de experiență include televiziune, film, digital, divertisment și videoclipuri muzicale.

Olga Balaban

Este o actriță născută în Republica Moldova, activează la Hollywood.

Tatiana Gurin

Actrița este cunoscută pentru filmele „Killing Eve” (2018), „Palatul pionierilor” (2015) și „Love by Design” (2014).

Alisa Levinson

Alisa Levinson este o actriță cu origini moldovenești și rusești, care trăiește în Los Angeles, California.

Natalia Nova

S-a născut în Ungheni. Actrița este cunoscută pentru filmele „Bad Candy” (2020), „The Witness Protection Program” (2016) și „Silver Slipper” (2019).

Istelle Petra

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md.

source:Diez.md
1