Hoteluri

Zentrum Apartments

Chișinău, str. 31 August 1989
PlaceImage

"Zentrum Apartments" este un loc deosebit pe mapa Chișinăului. Hotelul este situat într-o clădire, ce datează din anii 1875, construită cu participarea ilustrului architect Alexandru Bernardazzi.

Primul proprietar al clădirii, unde se află acum “Zentrum Apartments”, a fost Sevastia Balabanova – o cunoscătoare și patroană a artelor fine. Ea a instituit la parter o galerie de artă. Tinerii pictori din Chișinău, precum și din străinătate, își expuneau lucrările lor in această galerie. Artiștii mai apoi ramâneau peste noapte la casa D-nei Balabanova, stând în camere care fac parte din hotelul de astăzi.

Cu mai mult de jumătate de secol în urmă, locul era îmbibat cu dragoste față de artă și este la fel și în zilele noastre. Noi dorim să vă redăm spiritul traditiilor culturale prin oferirea apartamentelor, care au fost create în memoria marilor aristi ai trecutului si onorind artistii importanti din zilele noastre, de la Vincent van Gogh la Wassily Kandinsky și de la Arush Votsmush la Mark Verlan.

Vă așteptăm cu drag la “Zentrum Apartments”.