Sport

Stadionul Zimbru

Chișinău, str. Butucului
PlaceImage

Stadionul Zimbru este un stadion de fotbal din Chișinău.

Baza sportivă Zimbru îşi are începutul în anul 1957. În acest an, predecesorul Zimbrului, "Burevestnic", care tocmai debutase cu succes în liga superioară a URSS, a început lucrul asupra construcţiei noii sale "case". Fotbaliştii şi antrenorii au primit nişte condiţii de trai şi antrenament excelente pentru acele timpuri.
În anii următori baza a fost reconstruită şi modernizată în continuu. Adevaratul salt s-a produs în anul 2004, când pe o suprafaţă de 6 ha, a fost construit un adevărat complex sportiv.

Acesta include trei stadioane şi o suprafaţa pentru mini-fotbal, corturi de tenis, sală de forţă, blocuri locative pentru fotbalişti, centru medical, bloc administrativ, Centrul de pregătire a tânărului fotbalist, hotel şi un muzeu.


Terenuri de fotbal

Cu excepţia terenului din arena centrală, baza clubului mai dispune de încă două terenuri de dimensiuni standard pentru antrenamente (un teren cu acoperire naturală şi un teren cu acoperire artificială), precum şi de un teren cu acoperire artificială prevăzut cu gard pentru minifotbal.


Blocurile locative

În vecinătatea terenului cu acoperire naturală se află două vile cu două etaje destinate traiului fotbaliştilor. La dispoziţia jucătorilor se află camere pentru două persoane, dotate cu toate cele necesare pentru odihnă şi restabilirea forţelor.

Centrul medical

La parterul uneia din vile este amplasat un centru medical excelent utilat. Infrastructura centrului permite atât efectuarea masajelor terapeutice, cât şi a procedurilor fiziologice complicate.

Blocul administrativ

În regiunea blocurilor de locuit este amplasat şi blocul administrativ cu trei etaje, unde se află birourile administraţiei clubului şi ale colaboratorilor lui. Tot aici se desfăşoară şi şedinşele de lucru.


CPTF Zimbru

În imediata apropiere a terenului de antrenamente prevăzut cu acoperire artificială se află clădirea Centrului de Pregătire a Tinerilor Fotbalişti. Virtuozilor balonului rotund aici le sunt create toate condiţiile pentru desfăşurarea cu succes a antrenamentelor. Pe lângă terenurile destinate antrenamentelor, la dispoziţia copiilor se află şi vestiare comode şi încăpătoare, cabine de duş de o curăţenie ideală, inventarul necesar pentru antrenamente şi, bineînţeles, antrenori calificaţi şi experimentaţi. Informaţia mai detaliată este prezentată în compartimentul «Şcoala de fotbal».


Hotelul

Pe teritoriul bazei clubului funcţionează hotelul „Zimbru", destinat cazării oaspeţilor clubului nostru. Hotelul dispune de 25 de camere confortabile, dintre acestea 20 sunt pentru 2 persoane, 4 - pentru o persoană şi 1 - de lux. Informaţia mai detaliată este prezentată aici.

Terenurile de tenis

La dispoziţia clubului se află 3 terenuri în aer liber de dimensiuni standard destinate meciurilor de tenis. Terenurile sunt prevăzute cu acoperire artificială, ceea ce asigură condiţii ideale practicării tenisului de câmp.


Muzeul

Zimbru este singurul club de fotbal din Moldova care are un muzeu. Acesta este amplasat în una din cabanele care au rămas ca o memorie a timpurilor trecute. În astfel de cabane au locuit mai multe generaţii de fotbalişti a celei mai bune echipe moldoveneşti de fotbal.