Personalități feminine din Europa Centrală

PreviewImage

Este un eveniment dublu, care constă în două ateliere de editare, ce se vor desfășura simultan la București și Chișinău, pe 21 aprilie 2018 .

Activitatea este circumscrisă proiectului regional „Wikimedia CEE Spring 2018” organizat de comunitățile Wikimedia din Europa centrală și de est, cu scopul de a crea și dezvolta articole pe Wikipedia despre țările din regiune în toate limbile locale. Participanții la atelierul organizat de Wikipedia română trebuie să scrie în limba română despre personalitățile feminine propuse de alte comunități. La rândul nostru, am propus și noi o listă de articole similare, legate de România și Republica Moldova, pentru a fi scrise de membrii altor comunități.

La Chișinău, atelierul de editare se va desfășura la Tekwill, în cadrul proiectului Tekwill Ambassadors, sâmbătă 21 aprilie, între orele 9:30-14.00. Vă așteptăm în spatele UTM la Rîșcani, nu departe de stația terminus a troleibuzului 10. Dacă nu sunteți sigură unde să veniți, o voluntară vă va întâlni la Patria Rîșcani la 9:30.

Tot ce vă trebuie este un laptop. Noi venim cu ceaiul, cafeaua, pizza, un mediu prietenos și bună dispoziție.

Activitatea își propune:
- să contribuie la atenuarea dezechilibrului structural privind participarea femeilor la proiectele dezvoltate în mediul online
- să încurajeze potențialii editori-femei să participe la proiectele Wikimedia
- să faciliteze crearea și dezvoltarea de articole despre personalitățile feminine din Europa Centrală și de Est
- să asigure o instruire specifică și înțelegerea modului cum funcționează procesul de editare colectivă
- să promoveze beneficiile participării la proiecte educaționale online și să determine participanții să se implice pe termen lung în acestea.

Atelierul de editare este organizat de Wikimedians of Romania and Moldova, în cadrul proiectului „Personalități feminine din România și Moldova”. 

Chișinău, str. Studenților, 9/11
+37378498834