Francizele cu cele mai mari încasări din toate timpurile

Publicat: 26 martie 2023

Aceste francize se numără printre cele care au reușit să obțină cele mai mari încasări. Iar dacă nu ai urmărit până acum filmele, ei bine, acesta ar trebui să fie un motiv în plus să le pui pe lista ta.

1. X-Men

Nimeni nu poate trece cu vederea peste franciza X-Men și succesul ei, drept dovadă a inclus 13 filme. Cu ocazia acestor pelicule, s-a arătat din nou că filmele cu supereroi prezintă povești interesante, fantastice, dar pot fi și profitabile. Iar X-Men a câștigat 6,08 miliarde de dolari.

 X-Men in MCU | The impact of Evan Peters' WandaVision cameo | Radio Times

2. DC Extended Universe

DC Extended Universe a depus eforturi pentru a se apropia de succesul avut de Marvel Cinematic Universe. Pe alocuri, acest lucru s-a întâmplat, un exemplu fiind Batman v Superman: Dawn of Justice. Cele 11 filme din franciză au câștigat 6,21 miliarde de dolari.

Warner Bros. Confirms "DC Universe" As Official Name of DCEU

3. Fast & Furious

Dacă în 2001, când a apărut The Fast and the Furious, existau puțini cei care își puneau speranțele în succesul peliculei, iată că timpul a demonstrat contrariul, iar în zilele noastre este una dintre francizele cu cele mai mari încasări. 10 filme din franciză au adunat 6,62 miliarde de dolari

How the Marvel Cinematic Universe radically reshaped the Fast & Furious  movies - Polygon

4. Batman

Fie că vorbim de clasicul film Batman din 1989 regizat de Tim Burton, sau de trilogia lui Christopher Nolan, subiectul în sine a fascinat de fiecare dată foarte mulți oameni. În franciza Batman se regăsesc 17 filme, începând cu Batman: The Movie din 1966 și The Batman din 2022 cu Robert Pattinson, și sunt incluse și filmele de animație, iar acestea au încasat 6,84 miliarde de dolari.

The Batman 2 is definitely happening with Matt Reeves and Robert Pattinson  | British GQ

5. The Avengers

Este adevărat că The Avengers face parte din Marvel Cinematic Universe, dar funcționează și ca o franciză de film pe cont propriu. Cele 4 filme au adus 7,76 miliarde de dolari. Age of Ultron, The Avengers, Infinity War și Endgame nu au câștigat vreodată mai puțin de un miliard de dolari, ceea ce ne arată că fanii încă urmăresc cu entuziasm. 

The Avengers - Plugged In

6. James Bond

Franciza James Bond cuprinde 27 de filme, iar la box office a câștigat 7,83 miliarde de dolari. Fie că vorbim de primul film din 1962, Dr. No, care îl are în rol principal pe actorul Sean Connery, sau de Skyfall din 2012 cu Daniel Craig ca protagonist, cert este că popularitatea francizei a crescut în timp. 

How Daniel Craig changed James Bond – DW – 09/28/2021

7. Wizarding World 

Universul cu și despre vrăjitori a fascinat întotdeauna publicul și a prezentat un interes pentru oameni. În acest sens, cele 11 filme cu Harry Potter și Fantastic Beasts au adus suma de 9,66 miliarde de dolari. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 e catalogat drept unul dintre cele mai bune filme din serie și a încasat peste 1 miliard de dolari la box office. 

Wizarding World | Movies Anywhere

8. Spider-Man

Spider-Man este cea mai de succes franciză care are în centrul său un singur personaj. Prin prisma celor 12 film, franciza a câștigat 9,8 miliarde dolari. De asemenea, nu putem trece peste performanța peliculei Spider-Man: No Way Home, care a încasat peste 1 miliard de dolari.

Обзор и системные требования Marvel's Spider-Man на ПК / Skillbox Media

9. Star Wars

Cele 12 filme care fac parte din franciza Star Wars încasează 10,32 miliarde de dolari. Spre exemplu, primul film Star Wars a câștigat 2,5 miliarde de dolari, iar Star Wars: The Force Awakens, al șaptelea film din serie, a avut încasări de 2,069 miliarde de dolari. 

Star Wars order: Best order to watch the movies and shows

10. Marvel Cinematic Universe

Marvel Cinematic Universe arată cum filmele cu supereroi pot trece printr-o reinventare plăcută spectatorilor și că va exista întotdeauna un public pentru astfel de pelicule. Este, de altfel, franciza care are sub umbrela sa filmele cu cele mai mari încasări, iar acest lucru e demonstrat de faptul că a câștigat o sumă fabuloasă prin intermediul celor 31 de filme, și anume 28,56 miliarde de dolari. 

Why the Marvel Cinematic Universe Succeeds Where Others Have Failed? -  Hollywood Insider

источник:Afisha.md
0