Corona: primul film de ficțiune despre Covid-19

Regizorul Mostafa Keshvari explorează discriminarea în fața „virusului chinezesc” într-o dramă plasata în interiorul unui lift și filmată luna trecută la Vancouver.

Drama a fost denumită Corona, fiind primul film de ficțiune despre Covid-19. Drama va fi difuzată pe streaming, scrie cinemagia.ro.

„Ideea mi-a venit atunci când eram în lift și citeam știri despre turiștii chinezi atacati, și am știut că voi face un film plasat într-un lift”, declara luni Keshvari pentru The Hollywood Reporter.

Thriller-ul, filmat în Vancouver și trecut de faza de montaj, folosește tema pandemiei curente, pornite din China, ca un simbol al fricii și al rasismului declanșate între locuitorii unui bloc de locuințe. Corona urmărește destinele a șase vecini blocați în liftul blocului într-o fază incipientă a crizei coronavirusului. Cei șase o suspectează pe a șaptea vecină, jucată de către debutanta Traei Tsai, că ar avea coronavirus și este posibil să îi infecteze pe ceilalți după ce aceasta se urca la rândul ei în lift.

Corona a fost filmat cu camera în mână și într-un singur cadru pentru realism, iar Keshvari și-a încurajat distribuția să improvizeze pentru a sublinia frica atât de a fi blocați în lift dar și de infecția cu coronavirus. „Vedeți adevărata față a personajului. Vorbesc unii cu alții și frica lor devine reală”, susține regizorul. Atunci când filmările au avut loc, Keshvari nu știa că epidemia de Covid-19 se va globaliza într-o pandemie.

источник:Cinemagia.ro
0