Warner Bros a cheltuit aproximativ 190 de milioane de dolari pentru bugetul celui de-al doilea film „Dune”

publicat pe 21 februarie 2024.


Bugetul filmului fantastic „Dune: Partea a Doua” a fost de aproximativ 190 de milioane de dolari, conform datelor furnizate de Variety. În primul weekend din SUA, filmul este prevăzut să obțină între 60 și 80 de milioane de dolari, ceea ce ar putea face continuarea „Dune” primul mare și de succes financiar lansat în 2024. Pentru a-și justifica bugetul, filmul trebuie să atingă aceleași niveluri ca și prima parte, lansată în 2021.

„Dune” a avut premiera în cinematografe și simultan pe serviciul HBO Max, adunând puțin peste 400 de milioane de dolari cu un buget de 165 de milioane. Recent, filmul s-a întors în cinematografe și a adunat încă 30 de milioane. Dacă a doua parte încasează mai mult de 60 de milioane de dolari în SUA, va deveni primul film care să atingă un astfel de rezultat de la lansarea „Five Nights at Freddy's” la sfârșitul lui octombrie. Acest film a câștigat 50 de milioane în primul weekend în SUA.

„Dune: Partea a Doua” va continua povestea lui Paul Atreides (Timothée Chalamet), care se va alătura forțelor fremenilor pentru a se răzbuna asupra conspiratorilor care au încercat să-și distrugă familia. Continuarea este o adaptare a celei de-a doua părți a romanului „Dune”.

De asemenea, în film joacă Rebecca Ferguson (Doamna Jessica), Dave Bautista (Glossu Rabban), Josh Brolin (Gurney Halleck), Stellan Skarsgård (Vladimir Harkonnen), Zendaya (Chani) și Javier Bardem (Stilgar). În plus, filmul va prezenta Christopher Walken (Shaddam Corrino IV), Florence Pugh (Irulan Corrino), Léa Seydoux (Doamna Margot), Austin Butler (Feyd-Rautha Harkonnen) și Anya Taylor-Joy.

„Dune: Partea a Doua” va fi lansat pe 1 martie. Trailerul este mai jos:

source:Afisha.md
0