Trupa Zdob și Zdub a lansat o nouă piesă Lupul Solitar

Trupa Zdob și Zdub a lansat piesa „Lupul Solitar”, care face parte din noul albumul Bestiarium, ce va fi lansat în toamnă, transmite unica.md.

„Piesa LUPUL SOLITAR face parte din albumul Bestiarium, care va fi lansat toamna. Scoatem single după single din acest album. S-a lansat Ursul, Omul Liliac. Acum a ieșit Lupul. Va urma Leul. Și chiar o intrepretare îndrăzneață a Mioriței”, scriu băieții pe pagina oficială de facebook.

,,Albumul Bestiarium are un concept actual despre relația Om+Natura. E timpul să revenim la natură și la starea firească a omului, care, cândva, era totalmente legată cu energia mediului înconjurător. Am pierdut conexiunea. vrem să ne întoarcem la „MAMA NATURĂ”. Am dat frâu liber experimentelor muzicale. Melodia Lupul Solitar vine cu o energie, sound de rock 98%, și cu 2% de magie a saxofonului, dar și al instrumentului folcloric cum e telinca.

Din epoca preistorică oamenii venerau puterea lupului. Lupul e un simbol al nostru din moși strămoși. Dacii îl aveau ca totem sacru. Lupul dacic era mediator între lumea de aici și lumea de dincolo. Lupul ramâne a fi un simbol al forței mistice în eposul multor popoare de pe glob… în Asia, în America de Nord, la popoarele scandinave și slave. E un simbol care ne-a provocat nu doar fantezia muzicală. Am încercat să atingem și un mesaj mai profund, filosofic.

Toate piesele din albumul Bestiarium sunt inspirate din basme, mituri și folclor”, a mai scris formația Zdob și Zdub.

source:unica.md
0